Odense Fjord fiskeri, Odensefjord Fiskeri, OdenseFjordBumser, Havørredfyn, havørredfiskeri

#Jens K Hedelund

Jeg er en gammel Stigeknægt med kanalvand i årene - lige fra barnsben har odense kanal og fjorden været min legeplads og med nogen forældre der blev vantil at se en våde dreng komme hjem og fortælle de vildeste eventyr og de dårligste undskyldninger - hvorfor man igen har været i vandet.

Der er blevet fanget alt i kanalen lige fra krabber til nogen uhyggelige store ål og fisket efter multer på indianer stil med bue & pil dog aldrig med nogen stor succes - ikke andet end en skideballe ! fik dog revanche med de muskelfisk senere - på rigtig lystfisker stil.

 

Hver en afkrog af fjorden er blevet udforsket idet sejlsport også var en del af at være på vandet - i tidernes morgen tog min far med med over til Odense å for at se alle de lystfiskere der stod skulder ved skulder til Å premieren og der blev jeg Hook`t for life .. . der var en ældre herre som fik en flot havørred på land - han viste mig fluen han havde taget den på - en orange lakse flue med dobbeltkrog - siden da var Odense å ved skovsøen - den gamle kanal - åsum skykket - brandstationen været en stor del af fiskeriet efter havørreder i mine unge dage.Især den gamle kanal - for sjovt nok flyttede min fætter ind i den legendariske Kent Andersens hus på Færgevej - det gule hus lige ved siden af broen og holly crap hvor vi fangede havørreder i strømmen der - bundrig med flue - ligesom den ældre herre havde vist mig - uforglemmeligt !

 

Så kom årene med byture og de dejlige damer - så blev der altså ikke fisket så meget i det tidsrum må man nok erkende ;-);-) men de horn blev løbet af og man fandt roen igen - tilbage til fiskeriet.

 

Mit fiskeri har haft mange afskygninger - mede - put & take - hav osv. men det der trak mest er Havørrederen .. .så en dag måtte jeg gøre op med mig selv - hvad skulle der satses mest på idet der ikke var timer nok i døgnet til alle de former fiskeri ....Øøøhh det blev da selvfølgelig det fynske sølvtøj og dermed kom drømmen om at udvikle et blink til live - jeg var gået igang med at tage uddannelsen som værktøjsmager så det var da nærlæggende at spørge sin mester om man måtte lave et blinkværktøj i sin fritid - det blev en GO derfra og så skal jeg da lige love for at der blev klippet - banket - formet - alle mulige former for blink men med et formål at lave noget som ikke var lavet eller set før !!!

Resultatet blev Blinket KANALEN 14g. et blink som er for mig og nogen andre - et velfangende blink idet man skal ``lære`` at fiske med det så det ikke for den kedelige monotone gang i vandet og ALTID med en ophænger flue - jeg har beskrevet blinket lidt mere under GREJET.

 

At binde fluer er noget som jeg ikke helt kan styre idet jeg finder på mønstere hele tiden - hvor til Min svoger Brian siger hvad har du nu bundet som er din " nye verdens bedste havørreder flue som aldirg bliver skiftet ud" jeg prøver at holde mig til 5 faste i æsken meeen det er sku svært . . .når man lige skal prøve at se med den dubbing - den farve - den størrelse - den kombinatin Ooooggg holdt ! de fluer skal sku nok fange fisk hvis de nu bare får chancen får at blive badet for en havørred ;-) 

 

Største delen af mit fiskeri er i Fjorden - hindsholm - nordfyn.

Fjorden og alle dens pladser er jo op til den enkle hvor man har sine favoritspots - jeg kunne skrive om pladser herfra og til den lyse morgen men det er nu ikke min hensigt idet lystfiskere selv skal drage på eventyr og finde alle de lommer og spændende spots som fjorden byder på - jeg personligt er ikke tilhænger af skulder ved skulder fiskeri for at tage de fisk som lige stikker hovedet ud af åen - nej vent nu lidt til de spreder sig i små grupper - et sted hvor man mindst venter det - se det er sjovt.

 

Jeg er gift med Isabell og sammen har vi 2 børn - Amalie og Lau 

Vi alle 4 er glade for naturen og fiskeriet - nogen ville nok kalde det for milijøskadet efter faren i huset fisketosset.